Спільне використання мов користувача і словників користувача

ABBYY FineReader дозволяє використовувати одні й ті самі мови користувача і підключені до них словники користувача декільком користувачам одночасно.

Як зробити мови користувача і підключені до них словники загальнодоступними:

  1. Створіть/Відкрийте документ ABBYY FineReader і налаштуйте для нього параметри сканування і розпізнавання.
  2. Перш ніж створювати мову користувача, вкажіть папку зберігання мов користувача з їх словниками. Це повинна бути папка, доступна всім користувачам у мережі. По замовчуванню файли мов користувача і словників користувача зберігаються у папці документа ABBYY FineReader.

    Як вказати папку зберігання мов користувача:

    • Вкажіть шлях до мов користувача в групі Папка для зберігання словників користувача на закладці Додаткові діалогу Параметри (меню Сервіс>Опції…)

    Як вказати папку зберігання словників користувача:

    1. На закладці Додаткові діалогу Параметри (меню Сервіс>Опції…) натисніть кнопку Перевірка орфографії….
    2. У діалозі Налаштування перевірки орфографії натисніть кнопку Змінити… і вкажіть потрібну папку.
  3. Збережіть налаштування документа ABBYY FineReader у файл набору опцій (*.fbt).
  4. Щоб декілька користувачів могли працювати зі створеними мовами користувача і підключеними до них словниками користувача, кожен користувач, створюючи новий документ ABBYY FineReader, повинен завантажити налаштування документа з раніше створеного FBT-файлу. Таким чином, для всіх користувачів буде встановлений спільний шлях до папки зберігання мов користувача з їх словниками.

    Увага! Кожен користувач повинен мати права на читання і запис для папки, в якій зберігаються мови користувача і словники користувача.

Список доступних мов користувача та їх параметри ви можете подивитися у діалозі Редактор мов в групі Визначені користувачем мови (меню Сервіс>Редактор мов…).

Під час спільного використання мови користувача доступні в режимі «читання», тобто ви не можете змінити параметри мови користувача, яка вже існує. При цьому ви можете редагувати словник мови користувача.

У момент редагування словника одним користувачем для інших користувачів цей словник доступний у режимі «читання», тобто словник використовується програмою для розпізнавання і перевірки, але додавати або видаляти слова з нього не можна.

Зміни, внесені одним користувачем, стають доступними всім, хто працює з папкою, в якій зберігаються мови користувача і словники користувача.

Для того щоб зміни у словнику набули чинності, виконайте одну з дій:

  • Натисніть кнопку Додати… у діалозі Перевірка (меню Сервіс>Перевірка…)

    або

  • Натисніть будь-яку кнопку в діалозі Виберіть словник (меню Сервіс>Перегляд словників…).

Спільне використання мов користувача і словників користувача