Aynı Kullanıcı Dilini ve Sözlüklerini Birden Çok Bilgisayarda Kullanma

ABBYY FineReader 10′da birden çok kullanıcı aynı kullanıcı dillerini ve sözlüklerini aynı anda kullanabilir. Ayrıca, birçok kullanıcı yerel ağ üzerinden aynı kullanıcı sözlüklerine sözcük ekleyebilir.

Kullanıcı dillerinden ve sözlüklerinden birden çok kullanıcının yararlanabilmesi için:

  1. Bir ABBYY FineReader belgesi oluşturun veya açın ve istediğiniz tarama ve OCR seçeneklerini seçin.
  2. Bir kullanıcı dili oluşturmadan önce, kullanıcı dillerinin ve sözlüklerinin saklanacağı klasörü (ağ üzerinde veya yerel) belirtin. Varsayılan olarak, kullanıcı dilleri ve sözlükleri ABBYY FineReader belge klasöründe saklanır.

    Kullanıcı dilleri için bir saklama konumu belirtmek için:

    • Araçlar>Seçenekler… öğesini seçin, Gelişmiş sekmesine tıklayın ve Kullanıcı dilleri klasörü altında klasöre giden yolu belirtin.

    Kullanıcı sözlükleri için bir saklama konumu belirtmek için:

    1. Araçlar>Seçenekler… öğesini seçin, Gelişmiş sekmesine tıklayın ve Yazım Denetimi Ayarları… düğmesine tıklayın.
    2. .
    3. Yazım Denetimi Ayarları iletişim kutusunda, Gözat… düğmesine tıklayın ve istediğiniz klasörü seçin.
  3. ABBYY FineReader belge seçeneklerini bir *.fbt dosyasına kaydetme
  4. Yukarıda tanımlanan klasördeki diller ve sözlükleri kullanarak çalışmak isteyen kullanıcıların, yeni bir ABBYY FineReader belgesi oluştururken, aynı klasör yolunun tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilmesi için Belge seçeneklerini bu *.fbt dosyasından yüklemeleri gerekir.

Önemli! Kullanıcılar, kullanıcı dillerinin ve sözlüklerinin saklandığı klasör için izinleri okumuş ve yazmış olmalıdır.

Kullanıcı dillerinin listesini  Dil Editörü iletişim kutusunda görüntülemek için (Araçlar>Dil Editörü… öğesini seçin ve Kullanıcı tarafından belirlenen diller seçeneğine kaydırın).

Bir kullanıcı dili birden fazla kullanıcı tarafından kullanıldığında, o dil “salt okunur” olarak kullanılabilir; bu durum, kullanıcıların o dilin özelliklerini değiştiremeyeceği anlamına gelir. Ancak, birden fazla LAN bilgisayarında kullanılan bir kullanıcı sözlüğüne sözcük eklenebilir/silinebilir.

Bir kullanıcı sözlüğe sözcük eklediğinde veya bir sözlüğü düzenlendiğinde sözlük diğer kullanıcılara kilitlenir. İşlem tamamlandığında, o dilin saklandığı klasöre erişimi olan tüm kullanıcılar yapılan değişiklikleri görebilir.

Bir sözlüğü güncelleştirmek için:

  • Yazım denetlenirken (Araçlar>Yazım Denetimi…) Yazım Denetimi iletişim kutusunda Ekle… düğmesine tıklayın

    veya

  • Sözlük Seç iletişim kutusunda herhangi bir düğmeye tıklayın (Araçlar>Sözlükleri Göster…)

Aynı Kullanıcı Dilini ve Sözlüklerini Birden Çok Bilgisayarda Kullanma