Ugyanazon felhasználói nyelvek és szótárak használata több számítógépen

Az ABBYY FineReader 10 verzióban egyszerre több felhasználó is használhatja ugyanazokat a felhasználói nyelveket és szótárakat. A helyi hálózat több felhasználója is vehet fel szavakat ugyanazokba a felhasználói szótárakba, például a felismert szöveg ellenőrzésekor.

Több felhasználói nyelv és szótár hozzáférhetővé tétele több felhasználó számára:

  1. Hozzon létre vagy nyisson meg egy ABBYY FineReader-dokumentumot, és jelölje be a szükséges beolvasási és optikai szövegfelismerési beállításokat.
  2. A felhasználói nyelv létrehozása előtt adja meg azt a mappát, melyben a felhasználói nyelveket és szótárakat kell tárolni. A felhasználói nyelvek alapértelmezésként az ABBYY FineReader dokumentummappájában kerülnek tárolásra..

    A felhasználói nyelvek tárolóhelyének megadásához:

    • Kattintson az Eszközök>Beállítások… menüpontra, a megnyíló párbeszédpanelen váltson át a Speciális fülre, és a Felhasználói nyelvek mappája részben adja meg a mappa elérési útját.

    A felhasználói szótárak tárolóhelyének megadásához:

    1. Kattintson az Eszközök>Beállítások… menüpontra, a megnyíló ablakban váltson át a Speciális fülre, aztán nyomja meg Helyesírás-ellenőrző… gombot
    2. .
    3. A megnyíló A helyesírás-ellenőrző beállításai párbeszédpanelben nyomja meg a Tallózás… gombot, és keresse meg a használni kívánt mappát.
  3. Mentse *.fbt fájlban az ABBYY FineReader-dokumentum beállításait.
  4. A fenti mappában tárolt nyelvekkel és szótárakkal dolgozni óhajtó felhasználóknak új ABBYY FineReader-dokumentum létrehozásakor ebből az *.fbt fájlból kell betölteniük a dokumentum beállításait

Fontos! A felhasználóknak olvasási és írási engedéllyel kell rendelkezniük arra a mappára, melyben a felhasználói nyelvek és szótárak tárolása történik.

Az elérhető felhasználói nyelvek listáját a Nyelvszerkesztő párbeszédpanelben tekintheti meg. (kattintson az Eszközök>Nyelvszerkesztő… menüpontra, és görgessen le a Saját nyelvek elemhez).

Amikor több felhasználó használ egy felhasználói nyelvet, akkor “csak olvasásra” hozzáférhető, ami azt jelenti, hogy a felhasználók nem tudják módosítani a felhasználói nyelv tulajdonságait. A szavak viszont hozzáadhatók és törölhetők a helyi hálózat több számítógépén használt felhasználói szótárból.

Amikor egy felhasználó szavakat vesz fel a szótárba, vagy szerkeszti a szótárat, akkor a szótár a többi felhasználó számára zárolt. A felhasználó változtatásai azon felhasználók számára lesznek elérhetőek, akiknek hozzáférésük van ehhez a nyelvi tároló mappához.

Szótár frissítéséhez:

  • Helyesírás-ellenőrzés közben (Eszközök>Helyesírás-ellenőrzés… menüpont) a Helyesírás-ellenőrzés párbeszédpanelen kattintson a Hozzáadás… gombra,

    Vagy

  • Nyomja meg valamelyik gombot a Szótár kiválasztása párbeszédpanelen (Eszközök>Szótárak megtekintése… menüpont)

Ugyanazon felhasználói nyelvek és szótárak használata több számítógépen